Welcome to Chios Island !

Chios er en øy, ideel både for familier og de som reiser alene, for de som er interessert i historie og kultur, og for de som ganske enkelt ønsker å oppleve Hellas.

Chios er Homers øy - en øy med frodig vegetasjon og mastik-kvae trær.

Hovedstaden på Chios, Chora, ligger på østkysten av øya, 8 km. fra Tyrkia.Hva er verdt å se...Chios by:
  • Chios festning, bygget i det 10. århundre e.Kr., der en også kan se gravkamre til Kara Ali, som var ansvarlig for massakren i 1822.
  • Korais bibliotek, et av de største i Hellas med 95.000 bøker.
  • Galleriet, en testamentarisk gave fra Filippos Argientis.
  • Boligområdet Kambos.
  • Chios arkeologiske museom.
  • The Byzantium.
  • Nasjonal- og Folkemuseum
  • Justinian senteret.
Chios town Chios town

Emporios er en liten havn på sørøst kysten av Chios, - et populært sted på grunn av de flotte strendene Black Bay og Foki. Disse vakre strendene er dekket av helt svarte små steiner og svart sand, som skyldes den na inaktive vulkanen Psarona. Enhver besøkende blir umiddelbart betatt av disse strendene.

Her, i det solen går ned og himmelen males i mange flotte farger, kan du glemme bylivets mas og krav.

For de som foretrekker sandstrender, er Komi kun 2 km. fra Emporios, en av de vakreste sandstrender på øya og som kan tilby et godt utvalg av restauranter, butikker og barer på ethvert tidspunkt av døgnet.

Emporios ligger i det området på sydkysten av Chios, som er mest kjent som Mastichochoria (mastik landsbyene), da dette er det eneste stedet i verden der det produseres naturlig mastik (kvae). Mastik brukes i svært mange produkter, blant annet tyggegummi og i farmasøytisk produksjon. Der gjester kan oppleve landsbykulturen og den vennlige og gjestfrie lokalbefolkningen. I løpet av sommeren arrangeres det flere folklore festivaler i området, der feiringen foregår gjennom hele natten.


Chios, Emporios beach Chios, Emporios beach Chios, Emporios beach


Chios, Pyrgi Landsbyene Pyrgi, Olympoi og Mesta er de best bevarte.
Per en sjarmerende og uforglemmelig landsby, full av lokale skikker og tradisjoner. Ytterveggene på husene er dekorerte med svarte og hvite geometriske mønstre, etterlevninger av den Genoaiske okkupasjonen i det 12. og 13. århundre, og landsbyens smale gater vil pirre ens nysgjerrighet.


Chios, Mesta

, en av de andre mastik landsbyene, er bygget som en labyrint med en inngang og en utgang. Mesta var en meget velstående landsby på grunn av handelen med mastik, og ble derfor lett angrepet av pi rater fra havneområdet. Landsbyen har bevart sin tradisjonelle stil, og lokalbefolkningen er vennlige og er kjent for å lage god vin og en sterk sprit, som kalles "Souma". I en avstand på 2 til 3 km. fra Mesta, er det vakre strender, uoppdaget for de fleste. Det er: Trachilia, Avlonia, Apothika

Chios, Olympi
Olympi (Olympoi), ligger langs veien mellom Pyrgi og Mesta, og er også en middelalderlandsby som har bevart sin tradisjonelle karakter. Det er få turister der, men er vel verdt et besøk hvis en ønsker å oppleve en tradisjonell levemåte.
Ikke gå glipp av...
Olympoi grotten. En stalakitt grotte som er anslått til å være omtrent 200.000 år gammel.

Emporios Historie:

Chios, EmporiosTakket være dens privilegerte beliggenhet, har det vart bosetting ved Emporio fra 6000 å r f.Kr. til bysantinsk tid. I det 9. århundre f.Kr. ble det etablert en bosetting på sørøst siden av fjellet "Profeten Elias". Bosettingen besto av et Akropolis og to grupper med hus, ( ca. 50 stykker). Det var også gangveier som var 300m lange og 4 m. brede. Et vakkert tempel for Athene og et herskapshus, sannsynligvis et slott, er funnet innenfor Akropolis. Templet er 10 x 6m. stort med to seksjoner: narthex og hovedtemplet, der det er en sokkel for statuen av gudinnen Athene. Utgravningen avdekket også et imponerende antall kopper, asjetter, gudefigurer, både fra oldtiden og den klassiske perioden, øvre delen av en statue, som er laget av porselen og som forestiller en mann som spiller på lyre, og dessuten 9 ømehoder som mest sannsynlig pyntet hjelmen til Athene..

En kan bese byen ved å følge stien opp til Athene templet og se den derfra i fugleperspektiv. Av andre historiske minnesmerker i Emporios, er "Baptistery", dåpskapellet.Det er godt bevart, veggene er 2 m. tykke og kan dateres tilbake til det 6. århundre e.Kr. De arkeologiske utgravningene har ført til at Emporios er blitt anerkjent som ett av de viktigste og mest interessante historiske stedene i Hellas. Emporios forener det meget vakre med det historisk og vel verdt et besøk. Ikke gå glipp av det!

More info: http://www.perseus.tufts.edu/cgi-bin/vor?lang=en&full;=1&alts;=1&advanced;=1&lookup;=Emporio
Emporios bay Hotel MHTE:0312K013A0094500 - Emporios Bay Apartments MHTE:0312K133K0296801